Language
Dansk  English  Norsk  Svenska
Book et møde
+45 98 19 39 30

Klätterväggar Material

Material

Abekatten producerar i huvudsak klätterväggar och anläggningar i 4 olika material. Har du särskilda önskemål om materialval kan vi säkert hjälpa dig även med det. Här nedan kan du läsa lite om våra olika material och varför du ska välja just detta material.

Klätterpaneler

En stor del av våra klätterväggar och installationer har en yta som är tillverkad av klätterpaneler. Klätterplattorna är väderbeständiga och med en friktionsyta som gör att greppen inte roterar så enkelt och så att klättringsskorna kan hänga kvar. 

Klätterpanelerne är testade enligt EU Norm 12572. Detta innebär att både brottstyrkan och gänghålen är fysiskt testade.

Glasfiber

Glasfiber använder vi i två format. Free Form är vår modulära lösning som lämpar sig särskilt bra till mindre klätterinstallationer som ska specialbeställas enligt ändamål och utformning. En alternativ glasfiberlösning är våra Form-paneler. De är inte så flexibla i utformningen, men lika starka.

Våra glasfiberlösningar är utförda så att de uppfyller  EU Norm 12572.

 

Polykarbonat

Polykarbonat är ett nästan glasklart material som är väldigt starkt. Materialet kan användas i samma omfattning som klätterplattorna och fås i både klara och mattade färger. Ytan är glatt, så det är inte möjligt att då samma friktion som vid andra material. Polykarbonaten används till att skapa ljusinsläpp, i väggar som ska gå att se igenom, eller väggar som ska vara robusta ovanför vatten.

Installationer utförda i polykarbonat så att de uppfyller  EU Norm 12572.

Betong

Våra Rock Attraction klätterväggar och installationer är utförda i betong. Betongen är sprutad på ett stålskelett och består av bärande lager samt ett "moduleringslager". Betongväggarna får en helt unik yta som är mycket lik en riktig klippa, och eftersom greppen är inkluderade i väggen får användaren en klätterupplevelse som påminner mycket om att klättra på en riktig klippa.

Det är möjligt att göra skrevor i väggen som är förstärkta till en sådan grad att den kan användas för att säkra med kilar.

Betongväggarna är mycket väderbeständiga, har en mycket lång livslängd och uppfyller  EU Norm 12572.

Se exempel på våra material här

Inspiration

 
 

Acceptera cookies

www.abekatten.se använder cookies inkluderar att sammanställa statistik om användningen av webbplatsen

Abekatten.se

 
 Telefon

+46 910 15980

   
 
E-post

info-abekatten@abekatten.dk

   
 
Adress

Plastvägen 6
SE-931 42 Skellefteå

 

Copyright Abekatten Klätterväggar 2015