Language
Dansk  English  Norsk  Svenska
Book et møde
+45 98 19 39 30

Klätterväggar Uttryck

Uttryck

Våra klätterväggar och rörelseanläggningar har i grunden 5 olika uttryck. Uttrycken kan antingen definieras av bestämda produktionsformer eller materialval. Här kan du undersöka vilket uttryck som passar just era behov och idéer.

TriaX

Triax-väggen är den senaste generationen inom klätterväggar. Ytan är baserad på en 3D-modell som är inspirerad av olika sorters klippor från hela världen. Ytan består i huvudsak av tre- och fyrkanter som vid sammansättning skapar en unik och spännande klätteryta, Alla väggar är specialdesignade efter specifika behov och önskemål. Väggen är konstruerad av plywood som är belagd med friktionsbeläggning eller förstärkt glasfiberkomposit.

Modular

Dessa väggar är det klassiska sättet att designa och konstruera en klättervägg. Klätterytan består av moduler som kan varieras i bredd, höjd och lutning. Klätterytan kan varieras genom att montera olika volymer. Med Modular är det möjligt att få en stor klätteryta som kan tillgodose flera behov. Våra Modular-väggar är konstruerade av plywood som är belagd med friktionsbeläggning eller förstärkt glasfiberkomposit. Vi strävar således efter att designa klätterväggen så att den passar in bäst möjligt i omgivningen.

Bolt On Holds

Bolt On Holds är en klättervägg där vi monterar klättergrepp direkt på betong eller murstensväggar. Denna typ används oftast när det ska skapas en klättervägg på en befintlig konstruktion, som en gammal silo eller ett dagis. Denna typ är bra vid anläggningar där det inte ska flyttas runt på klättergreppen.

Freeform

Är ni ute efter en klättervägg som är mera väderbeständig än våra klätterpaneler och som kan moduleras precis som en naturlig klippa? Då är kanske Freeform-glasfibervägg något för er.

Glasfiberväggen moduleras för hand och får därmed ett helt unikt utseende. Utseendet kan anpassas så att det liknar t.ex. kalksten, granit eller sandsten.

När ytan är modulerad och har härdat kan det vara mycket effektfullt att dekorera ytan.

Rock Attraction

När vi har rest runt för att klättra får vi ofta frågan: "Men... I Danmark finns det ju inga klippor?"

Detta påstående blev vi så utmanade av att vi beslutade oss för att skapa några klippor.

Resultatet blev vår Rock Attraction, som är en specialkonstruerad betongvägg som är formad för hand. Arbetet är omständigt, men resultatet är fantastiskt.   

Utseendet kan vara kalksten, granit, sandsten – eller t.ex. som ytan på en gammal trädstam – du bestämmer.

Väggen kan skapas som både hög vägg eller som bouldervägg. De kan tillverkas med möjlighet för att eftermontera klättergrepp, om om så önskas, kan vi även skapa skrevor där det är möjligt att öva på traditionella säkringstekniker (trad Climbing). 

Se exempel på alla våra utseenden här

Inspiration

 
 

Acceptera cookies

www.abekatten.se använder cookies inkluderar att sammanställa statistik om användningen av webbplatsen

Abekatten.se

 
 Telefon

+46 910 15980

   
 
E-post

info-abekatten@abekatten.dk

   
 
Adress

Plastvägen 6
SE-931 42 Skellefteå

 

Copyright Abekatten Klätterväggar 2015